El Garraf i el Penedès conformen una regió enogastronòmica que ja és un referent del turisme gurmet.

L’esforç conjunt, l´estratègia unívoca i l’acoblament d´iniciatives podrien fer de la nostra demarcació una destinació indiscutible per als gourmands d’arreu del món.

En el marc de La Llotja i de la mà de l’Agència NODE Garraf, un grup De xefs i experts gastrònoms s’han reunit a l’Escola d’Hostaleria de Sitges per debatre al voltant de les singularitats de la cuina del Garraf i com recuperar el segell que l’havia caracteritzat. S’hi han Aplegat joves cuiners i restauranters de tota la vida, mariners de Ranxo i acadèmics del plat a taula.

La tradició de la cuina marinera, amb especificitats del tot genuïnes En el cas del Garraf, i les inconfusibles influències mediterrànies Pretexten la compilació d’un receptari que combini el llegat i la Innovació: la cuina de sempre i les maneres d’avui.

En definitiva, el Garraf podria tenir el seu propi corpus culinari. Aquesta ha estat una de les conclusions de la primera trobada de xefs. Ara caldrà posar-s’hi a treballar per tal que el recull pugui editar-se Com més aviat millor.

Això no és tot. Una altra de les propostes té a veure amb la Transmissió de la nostra cultura gurmet a partir dels centres de Formació, com la mateixa Escola d’Hostaleria de Sitges, que és una Autèntica factoria de cuiners ben preparats. Tot just, la nova Generació de xefs, alguns dels quals han passat per l’Institut de Sitges, reivindiquen la cuina de l’autenticitat, amb sabors propis, a Partir dels productes del mar i de la terra.

I encara una altra. Des de NODE Garraf es promourà un cicle de trobades Itinerants entre els cuiners del Garraf per tal de propiciar la Interrelació, l’intercanvi de coneixements i la interpretació D’antigues i noves receptes.

L’objectiu final, a mitjà i llarg termini, és la consolidació d’un Segell de qualitat que identifiqui l’oferta gastronòmica d’aquesta Imaginària denominació d’origen Terra i Mar.